Belföld

Brókerbotrány – a pert bukta a miniszter, lemondatnák

Szél Bernadett pert nyert Fazekas Sándor ellen.

A Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítélete szerint az LMP társelnöke nem sértette meg Fazekas Sándor jóhírnevét azzal, hogy azt állította, 400 millió forintot tőzsdézett el az adófizetők pénzéből a brókerbotrányban.

A párt szerint a bíróság döntése nem meglepő,

hiszen a Fazekas Sándor vezette minisztérium valóban egy brókercég csődjén bukott el úgy 400 millió forintot, hogy azt a pénzt a szabályok szerint nem is bízhatta volna a cégre. Fazekas Sándornak ezért leginkább saját magától kell féltenie a jóhírnevét: a bróker-botrány, Kiss Szilárd-ügy és Kun Mediátor eset után végre távoznia kellene a minisztérium éléről.

Az ellenzéki párt úgy látja, a miniszter eleve vesztes csatát indított, nehéz lenne nem eltőzsdézésnek nevezni, amikor egy minisztérium és vezetője a meglévő szabályok ellenére egy brókercégre bízza egyik intézménye pénzét, és még akkor sem képes időben kivenni azt onnan, amikor a kormányfő a közelgő csődöt látva erre utasítja.

Fazekas Sándor és az általa vezetett minisztérium hibát hibára halmozott a bróker-botrányban, ami 400 millió forintjába került a magyar adófizetőknek – írta az LMP.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik