Belföld

Sarka Kata bekerült az MTI hírei közé

Bemutatkoztak a Magyarország szépe 2016-os versenyzői.

Bemutatkozott Budapesten az a húsz lány, akik közül 16-an a Miss World világverseny hazai döntőjén mérkőznek meg a Magyarország szépe címért július 17-én – jelentette az MTI. A versenyt a Duna televízió élőben közvetíti. A Duna televízió élő műsorának zenei betéteiben közreműködik mások mellett a Hooligans zenekar, Király Viktor és Király Linda. Az est házigazdái Tatár Csilla és Harsányi Levente lesznek.

Sarka Kata, a Magyarország Szépe Kft. tulajdonosa az mondta: több ezer jelentkező közül, több körben választották ki azt a húsz lányt, aki beköltözhet a felkészítő táborba a miskolci Avalon Parkban, ahol különböző versenyeken mérik össze tudásukat. A táborban négy lány esik ki. A szépségverseny mottója Beauty with Purpose, azaz a szépség nem csak önmagáért való. Célja, hogy a támogatásra, segítségre szorulókra hívja fel a figyelmet.

A július 17-i Magyarország Szépe versenyen a zsűri egy királynőt és két udvarhölgyet választ ki, de a közönség is szavazhat a neki legjobban tetsző lányra. A győztes képviseli Magyarországot a nemzetközi döntőn Washingtonban december 20-án. Mint korábban megírtuk, az idei Miss World Hungary első válogatásán Rogán Antal miniszter neje, Cecília is segédkezett, a Nakama & Partners ügy­vezető igazgatójaként. A médiaügynökség a versenyen sikeresen szereplő lányokat foglalkoztatja majd.

A Miss World szépségversenyt először 1951-ben rendezték meg, magyar résztvevő 26 éve szerepelt rajta először – adott történelmi hátteret és nemzetközi kitekintést a távirati iroda. A nemzetközi döntőt, amelynek idei helyszíne Washington lesz, 107 országban több mint kétmilliárd néző követheti figyelemmel. A múlt évben Kiss Daniella aratott győzelmet a magyarországi megmérettetésen, Kulcsár Edina egy évvel korábban, a 2014-es világverseny londoni döntőjén a második helyezést érte el.

Közben a TV2 már elkezdte sugározni a Miss Universe Hungary 2016 beharangozóját. Korábban Vajna Tímea és Sarka Kata közösen rendezte volna meg a Hajdú Péter birtokában lévő három hazai szépségversenyt (Miss World, Miss Earth, Miss Universe), de végül Andy Vajna megvette a Miss Universe jogait, és a Miss World maradt Hajdúék felügyelete alatt maradt.

A Miss Universe a világ egyik legnagyobb, legrangosabb és legnézettebb szépségversenye – írják. A verseny szülőhazája az Amerikai Egyesült Államok. Először 1952-ben rendezték meg a kaliforniai Long Beach-en, a verseny évről évre egyre népszerűbb lett és 8 év után átkerült Miami Beach-re. Mára közel 90 ország versenyzői vesznek részt a megmérettetésen. Magyarországon 1992-ben tartották meg először. A Miss Universe verseny jogtulajdonosa pedig az Amerikában elnöki babérokra törő Donald Trump.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik