Belföld

Kábelszövetség: 740 forintos költségemelést jelent a TV2 és az RTL műsordíja

Tiltakoznak a díj bevezetése ellen, szerintük ez súlyosan sérti a fogyasztói érdekeket.

A Magyar Kábelkommunikációs Szövetség szerint az RTL Klub és a TV2 műsordíjaival kapcsolatos szerződéses feltételek súlyosan sértik a fogyasztói érdekeket, diszkriminatívak és törvénysértők.

A szervezet arra hívta fel a figyelmet, hogy a hatályos jogszabályok szerint a műsordíjnak és a műsorok terjesztésére vonatkozó szerződési feltételrendszernek mindenekelőtt ésszerűnek és tisztességesnek kell lennie.

Azt írták, a tervezett, „egyenként 290+áfa, illetve 294+áfa összegű, vagyis alapszolgáltatásra előfizetőnként számított akár 740 forintos” havi költségemelkedés súlyosan sértené a fogyasztói érdekeket, és akkor is diszkriminatív, ha a csatornák késznek mutatkoznak a díjat kedvezményekkel csökkenteni. Szerintük a magyarországi tévénézőkre nem róható ekkora teher.

Közölték: a fogyasztói érdekeket következetesen képviselni fogják akkor is, amikor a két nagy országos kereskedelmi csatornával tárgyalnak. Felkérik a TV2 Média Csoportot és a Magyar RTL-t, hogy vizsgálják felül a most megjelentetett általános szerződési feltételeiket, hogy azok valóban megfeleljenek a jogszabályokban előírt követelményeknek. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik