Belföld

Ügyvéd segítségével csalt ki ötvenmilliót egy szabolcsi férfi

A csaló és párja a bűncselekményekből szerzett pénzből luxuskörülmények között élt, értékes autóikat havonta, néha hetente lecserélték.

Összesen legalább ötvenmillió forinttal rövidített meg vállalkozókat a gyanú szerint egy nyírábrányi férfi 2013. és 2015. között. A rendőrség csütörtökön közölte, lezárták az ügyet és vádemelést javasolnak több ember ellen.

A rendőrség 2014 augusztusában indított nyomozást. Kiderült, hogy a férfi országszerte többeket is becsapott. Az álnéven bemutatkozó gyanúsított üzletemberektől csalt ki milliós összegeket hitel és befektetési szerződés ígéretével, állítólagos svájci és arab kapcsolataira hivatkozva. Több esetben – egy szintén álnevet használó – nyíregyházi ügyvéd is segített neki.

A 44 éves csalót 2015. januárban fogták el, majd őrizetbe vették 14 rendbeli csalás gyanújával, azóta korábban elkövetett bűncselekményei miatt kiszabott szabadságvesztését tölti. A 42 éves ügyvédet szintén csalással gyanúsították, ő szabadlábon védekezhet. Előbbi férfi akkori élettársát, egy 38 éves ukrán állampolgárságú, de Nyíregyházán élő nőt orgazdaság bűntett megalapozott gyanújával hallgatták ki a nyomozók. Ő a csalással megszerzett pénz elköltésében vett részt, a bíróság lakhelyelhagyási tilalmát rendelte el. A pár a bűncselekményekből luxuskörülmények között élt, nagy értékű autóikat havonta, néha hetente cserélték újabbra.

A most befejezett nyomozás iratait a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság 2016. május 24-én vádemelési javaslattal küldte meg a Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészségre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik