Belföld

Pert vesztett a Magyar Idők az LMP-vel szemben

Sallai R. Benedek, az LMP országgyűlési képviselője folyamatosan kemény kritikával illeti a kormány birtokpolitikáját, miután az a korábbi helytelen nagybirtokstruktúrát konzerválja, és a termőföld-pályázati rendszernek is nagyon sok hibájára mutatott rá.

Ezen kiállása miatt a tavalyi év májusától kezdve a Földművelésügyi Minisztérium alaptalan lejárató kampányt indított a képviselő ellen a párt közleménye szerint, olyan valótlanságokat állítva, hogy nyertese lenne a termőföld-pályázati rendszernek, illetve, hogy nagybirtokot akart volna kiépíteni.

Sallai R. Benedek emiatt több rágalmazót perelt be jó hírnév megsértéséért, illetve a Magyar Idők c. napilap nyomatott és internetes változatával szemben sajtópert indított. A peres eljárás másodfokú tárgyalását tartották szerdán a Fővárosi Törvényszéken, ahol az LMP-s politikus dr. Pálvölgyi Miklós jogi képviselő segítségével jogerősen pert nyert.

A bíróság előírta a valótlanságokat cáfoló nyilatkozatok közzétételét mind a nyomatott, mind az internetes változatban, miszerint Sallai R. Benedek nem nyertese a földpályázati rendszernek, nem kapott sem ő, sem érdekeltségei a lap által közölt támogatási összegeket, a lap valótlanságokat állított, és megtévesztette a közvéleményt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik