Belföld

Gyárfás is elkísérte Kiss Lászlót, aki bocsánatot kért áldozatától

Az úszóedző egy nagy csokor virággal jelent meg, és elismerte az erőszakot. A Margitszigeten több százan gyűltek össze, hogy szolidaritásukat fejezzék ki az asszonnyal.

Takáts Zsuzsanna ügyvédjének irodájában találkozott szerdán Kiss László úszóedző az asszonnyal, akit 55 évvel ezelőtt két társával együtt megerőszakolt. A találkozót Kiss kezdeményezte, az irodában egy nagy csokor virággal jelent meg. Az RTL jelen lehetett a találkozón, ahol Kiss és Takáts bemutatkoztak, mintha soha nem találkoztak volna. Az úszóedző azt mondta: nem a húsz, hanem a 75 éves Kiss László kér bocsánatot.

Kiss az RTL-nek azt mondta: egészen másképp látja a dolgokat, mint látta húszévesen. Az ítélet megtette hatását, és be akarta bizonyítani, hogy be tud illeszkedni a társadalomba – magyarázta.

Nagy Henrik ügyvéd elmondta: Kiss töredelmesen bocsánatot kért, és nem vitatta a cselekmény részleteit. Gyárfás Tamás, a Magyar Úszószövetség elnöke és Hargitay András, az új szövetségi kapitány is megjelent, ők is bocsánatot kértek az asszonytól.

A százhalombattai képviselőtestület egyhangúan döntött arról, hogy Kiss Lászlót megfosztják díszpolgári címéről, és átnevezik a városi sportuszodát, amely az úszóedző nevét viselte. Vezér Mihály polgármester azt mondta: csalódott, úgy érzik, őket is megtévesztette Kiss, aki korábban tagadta a bűncselekményt.

A Miniszterelnökség közölte: a jogszabályok nem teszik lehetővé, hogy Kisst megfosszák állami kitüntetéseitől. A Prima Primissima Alapítvány kuratóriuma viszont néhány héten belül dönt arról, hogy megtarthatja-e a díjat Kiss.

Szimpátiademonstráció

Szerdán délután több százan gyűltek össze a Margitszigeten, hogy szolidaritásukat fejezzék ki Takáts Zsuzsannával, és megköszönjék, hogy a nyilvánosság elé állt történetével. „A szexuális erőszak áldozatainak jár a tisztelet, és hogy elismerjék, ami történt velük, azért nem Ők a felelősek” – állt a szervezők felhívásában. A jelenlévők egy nagy kört alkottak, majd a rendezvény “Köszönjük, Takáts Zsuzsanna!” felkiáltással ért véget.

24.hu / Kaufmann Balázs
24.hu / Kaufmann Balázs
24.hu / Kaufmann Balázs
24.hu / Kaufmann Balázs

Ajánlott videó

Olvasói sztorik