Belföld

Kovács: a kormány nem kelt feszültséget a körmendi események miatt

Körmenden valaki betörte egy iskolai tornaterem földszinti ablakát. Be nem másztak rajta, mert egyébként nem lehet bemászni rajta. Az ATV egyből megírta, hogy migránsok támadtak az iskolára. Később kiderült, hogy nem.

A menekültek benéztek az ablakon. Kovács Zoltán kormányszóvivő Kontrát Károllyal tartott sajtótájékoztatóján arról beszélt, a kormány kijelentései, miszerint a csütörtöki Kormányinfón még Lázár is erről beszélt, “a megállapítások az önkormányzati vezetőkkel egyeztetve” hangzottak el.

Az Index szerint a szóvivő a rendőrség előzetes megállapításokat tett, amit után ellentétes állítások hangzottak el, ezért a belügyminiszter utasítást adott arra, hogy minden részletre kiterjedő nyomozás folyjon le. Lázár pedig ezek ismeretében mondta azt, amit.

“Önök is látják, Körmenden nyugtalanság van”, mondta Kovács. Állítja, ahol ideiglenes befogadó központ van, történtek a lakosság nyugalmát megzavaró cselekmények. Azt azonban visszautasította, hogy a kormány keltene feszültséget az idő előtt adott nyilatkozatokkal.

Kontrát ehhez hozzátette, Körmenden rend van és nyugalom, amelynek biztosítása érdekében 24 millió forintot különítettek el egy biztonsági kamerarendszer felállítására és működtetésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik