Belföld

Itt lehet felhőszakadás, pusztító erejű szél

felhoszakadas(430x286).jpg (Array)
felhoszakadas(430x286).jpg (Array)
Menetrendszerűen ki is adták a riasztást.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú (citromsárga) riasztását (a szobi-mohácsi járások vonalában) felhőszakadás miatt adta ki, de néhol akár 80 km/órás is lehet a szél erőssége.

A péntek éjfélig érvényes figyelmeztető előrejelzés szerint csütörtökön kora estig elsősorban a Dunántúl keleti felén, az Északi-középhegységben és az Alföld északi részén lehetnek elszórtan zivatarok.  Rövid idő alatt nagyobb (néhol akár 25-30 mm) mennyiségű csapadék eshet.

Egy-egy helyen főként a Dunántúl keleti részén jégeső is lehetZivatarokhoz helyenként 60, kiemelten az Alföld északi részén néhol 70-80 km/h-s szél is társulhat. Estétől stabilizálódik a légkör.Pénteken zivatar kialakulása már kevésbé valószínű, eleinte túlnyomóan derült lesz az ég, majd gomolyfelhők képződnek, de csak helyenként alakul ki zápor, több órára kisüt a nap. Az élénk északi, északkeleti szél főleg keleten erősödik meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12 fok között valószínű. A hőmérséklet napközben 20 és 24 fok között alakul.

Az aktuális időjárásért keresd a Kiderül.hu-t, vagy kövesd a Facebookon!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik