Belföld

Lenyilazta szomszédja kutyáját a zalai rendőr

A férfi történtek után - az állat gazdájának szeme láttára - műanyagzsákba tette Hógolyó tetemét, majd autóval elvitte és egy erdős részen kidobta.

Állatkínzás vétsége és lőfegyver engedély nélküli tartásával elkövetett lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt emeltek vádat egy zalai rendőr ellen, aki számszeríjjal lelőtte szomszédja kutyáját, miután az állat rendre beszökött a kertjébe. Az ügyet a Zalaegerszegi Járásbíróság tárgyalja majd.

A vádirat szerint Hógolyó a kerítés résein, vagy az alatta kotort mélyedésen keresztül jutott át a 35 éves zalaegerszegi – hivatásos állományú – rendőr udvarára. Az egyenruhás többször szólt szomszédjának, hogy javíttassa meg a kerítést, de nem történt semmi.  A kutyát idén februárban lőtte le, amikor az ismét átszökött hozzá. Egy 40 centiméteres nyílvesszővel meglőtte az állatot, ami átszúrta a tüdejét. Hógolyó azonnal elpusztult.

A kutya gazdája mindezt látta, de hiába kiabált, a rendőr ügyet se vetett rá, az eb tetemét egy műanyag zsákba tette, majd kocsijával a Zalaegerszeg és Gellénháza közötti út mellett található erdős területre vitte és egy elhagyatott részen kidobta.

Kollégái a lakásban lefoglaltak egy 4.5 milliméter kaliberű légpuskát, amely az igazságügyi fegyverszakértő véleménye szerint lőfegyvernek minősül. Engedélye nem volt a tartására.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik