Belföld

Tanítanék Mozgalom: totális államosítást terveznek a közoktatásban

24.hu
24.hu

hírgyáros. 2016. 05. 02. 13:10

Nyílt levélben közölte meglátásait a közoktatás átalakításával kapcsolatban felmerült ötletekről Lázár János miniszterrel, Pölöskei Gábornéval, a Nemzeti Pedagóguskar elnökével és Palkovics László Államtitkárral a Tanítanék Mozgalom. Mint írják, a megszólítottak „elfeledkeztek a gyerekek mindenek felett álló érdekeiről”, a felvetett problémák egy részét pedig bár elismerték, „egyeztetés nélküli válaszokat adnak rájuk.”

Önök totális államosítást terveznek a közoktatásban, mivel végre fel- és elismerték, hogy az iskolák kettős fenntartása megbukott

–  fogalmazott nyílt levelében a Mozgalom. A 2018-ra ígért új alaptantervvel kapcsolatban azt kérdezik:

Ennyi idő alatt hogy lesz lehetőség a minél szélesebb körű szakmai és társadalmi egyeztetésre a bevezetés módjáról, és az új alaptanterv alapértékeiről (gyermekközpontúság, ideológiamentesség, átjárhatóság, lexikális tudás visszaszorítása, modern, kompetenciaalapú megközelítés, európai követelményszint adaptálása és módosítása a magyar jellegzetességeknek megfelelően)?

A levélben arról is érdeklődnek, hogy miért nincsen lehetőség a tankönyvpiac felszabadítására? Szerintük ha az illetékesek bíznak a kísérleti tankönyvek minőségében, nem kell attól tartaniuk, hogy azok nem állják meg helyüket a piaci versenyben.

A tanévnek még nincs vége, még van idejük javítani gyenge teljesítményükön, megadni a várt feleleteket. De a civilek is készek további akciókra, hogy jobb teljesítményre késztessék Önöket a sikeresebb közoktatás érdekében

-zárta sorait a Mozgalom.

 

 

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Charleroi, 2017. szeptember 19.
A Ryanair ír légitársaság repülőgépei a belgiumi Charleroi repülőtéren 2017. szeptember 19-én. A cég több mint 2000 járatát törölte, ebből 143 Belgiumból induló járatot pilótahiány, a légiforgalmi irányítás kapacitásának szűkössége, a sztrájkok, a kedvezőtlen időjárás, valamint a személyzet szabadságának kötelező kiadása miatt. (MTI/EPA/Stephanie Lecocq)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.