Belföld

Orbán a menekültüggyel palástolja kudarcait

kuncze gábor (kuncze gábor, )
kuncze gábor (kuncze gábor, )
Kuncze Gábor szerint már háborúztunk mindenkivel, miközben a rendszer belülről rohad.

A kormány hiába tupírozza újra a menekültkérdést, népszerűségén az már nem javít – jósolta Kuncze Gábor az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Szerint a terrorveszélyre hivatkozó új szabályozás is csak figyelemelterelés. Az SZDSZ volt elnöke szerint a menekültügy a hatalom megtartásához kell, amiben Orbán és csapata nagyon hatékony. Abban 2010 óta kiválóan vitézkednek, de a szakpolitikában teljesen sikertelenek.

Se az egészségügy, se az oktatás, se az önkormányzati rendszer nem muzsikál valami jól. Egyre több embernek esik le, hogy valami nincs rendben. Kuncze felháborítónak nevezte azokat a cinikus válaszokat, amiket a kormányzat ad a tanároknak, egészségügyi dolgozóknak, hiszen olyan területekről van szó, amelyek az ország jövője szempontjából sorsdöntőek. A jelenlegi rendszer 2025-ig, 2030-ig ellehetetleníti a következő kormányokat.

Az Orbán-kormány megalakulása óta háborúzik, az uniótól kezdve, a hófúváson át mindenkivel, de már egyre többen látják, a rendszer belülről rohad. Ezzel a politikai pártok nem tudnak mit kezdeni. A fontos ügyeket civilek viszik, míg 2018-ban pártok indulnak. Ha nem lesz megállapodás az egészségügyi dolgozók, a tanárok és a kormány között, akkor egy idő után ezek az emberek elkezdenek afelé a politikai erő felé tendálni, amelyben látnak potenciált.

Az ellenzéki pártok sem állnak szóba egymással, „Hófehérkének megint a hét törpéből kell majd választania”. Kuncze Gábor szerint az is elképzelhető, hogy a civil mozgalmak közül nő ki egy új, potenciális ellenzéki párt, amely veszélyt jelenthet a jelenlegi pártokra. Mindenkinek kicsit hátra kellene lépnie, és a lehető legjobb megoldást kellene keresnie, de még mindig a pozícióharcokról szól minden az ellenzéki pártok között – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik