Belföld

Andy Vajna berágott, bajban a hírigazgató

Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2016. 04. 22. 07:29

A Népszabadság TV2-s forrásai szerint Andy Vajna két hete szűk körben szóvá tette, neki sem tetszik, ami a csatornánál történik az új hírigazgató kinevezése óta. A tulajdonos elégedetlen volt a botrányos riportokkal, a nézettséggel, a kirúgásokkal és azok álságos kommunikációjával. Olyan is hírek is voltak, hogy még próbaidejét sem tölti ki Kökény-Szalai Vivien, aki stílust is váltott.

A lap hírigazgatóságról származó információi szerint jelenleg próbálja konszolidálni saját helyzetét és a híradó nézettségét. Már nem rendel személyesen lejárató anyagokat. (Ez nagy fordulat, hiszen korábban kézi vezérléssel irányított mindent, a legapróbb részletekig megmondta, hogyan nézzen ki a műsor, néha az egyes riportokat is felvázolta.)

Kökény-Szalai a műsort inkább visszaterelné a bulvár felé. A Tényekben ezért máris érezhetően kevesebb a politika. A fordulat hátterében az állhat, hogy a hírműsor akkor volt a legsikeresebb (2013-ban, 2014-ben), amikor a csaknem egyórás adásban elvétve fordult elő politika, szinte mindent vittek a balesetek, a bűnügyek és bulvárhírek.

Hasonló helyzetről ír a Bors is. A bulvárlapnak egy munkatárs azt mondta, a hírosztályon továbbra is feszült a helyzet, mindenki a túlélésre játszik, kerüli a lehetséges konfliktusokat a hírigazgatóval, aki állandóan a nézettségi adatokat lesi, egyelőre értetlenül. 

Helyreigazítás

A 2016. április 22.-én internetes oldalunkon megjelent, „Andy Vajna berágott, bajban a hírigazgató” című cikk állítása nem felel meg a valóságnak. A cikkben valótlanul állítottuk tényként, hogy Andy Vajna berágott és két hete szűk körben szóvá tette, neki sem tetszik, ami a csatornánál történik az új hírigazgató kinevezése óta. A cikkben valótlanul állítottuk tényként, hogy a tulajdonos elégedetlen volt a botrányos riportokkal, a nézettséggel, a kirúgásokkal és azok álságos kommunikációjával. A cikkben valótlanul állítottuk tényként, hogy a TV2-ben az is felmerült, hogy még próbaidejét sem tölti ki Kökény- Szalai Vivien, aki stílust is váltott. A cikkben valótlanul állítottuk tényként, hogy a hírosztályon továbbra is feszült a helyzet, mindenki a túlélésre játszik, kerüli a lehetséges konfliktusokat a hírigazgatóval, aki állandóan a nézettségi adatokat lesi, egyelőre értetlenül.

Ezzel szemben a valóság az, hogy Andy Vajna soha nem adott hangot elégedetlenségnek a TV2 hírosztályán Kökény-Szalai Vivien kinevezése óta történt riportok, személycserék és ezek kommunikációját illetően. A TV2-ben soha nem került szóba, hogy Kökény-Szalai Vivient a próbaideje lejárta előtt felmenthetik pozíciójából. A hírigazgatóságon senki nem játszik túlélésre elkerülve a konfliktusokat Kökény-Szalai Viviennel.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

US actress Sharon Stone arrives on May 21, 2013 for the screening of the film "Behind the Candelabra" presented in Competition at the 66th edition of the Cannes Film Festival in Cannes. Cannes, one of the world's top film festivals, opened on May 15 and will climax on May 26 with awards selected by a jury headed this year by Hollywood legend Steven Spielberg.     AFP PHOTO / LOIC VENANCE / AFP PHOTO / LOIC VENANCE
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.