Belföld

Paranoia uralta el a TV2 légkörét

Nem nagyon ért a tévézéshez Kökény-Szalai Vivien, az új hírigazgató, ellenben mindent pontosan úgy kell csinálni, ahogy szeretné. Közben mindenki fél, hogy mi lesz a csatornával.

Arról ír a Hvg.hu, hogy paranoia és feszültség uralkodik a TV2-ben Kökény-Szalai Vivien, a csatorna új hírigazgatója érkezése óta, pedig ő úgy mutatkozott be eleinte, hogy

látjátok, nincsenek szarvaim és patáim.

Arra utalt, hogy kifejezett botrány fogadta szakmai körökben a kinevezését, hisz semmilyen jelentős tévés, pláne híradós tapasztalata nincs. A legtöbb munkatárs kivár, bár a helyzet a legtöbb szerint elviselhetetlen. Sok baki esetén már szándékos bakira gyanakodott a vezetés, ilyen volt az, amikor véletlen a konkurens RTL Klub képernyőjét játszották be. Pedig ez csak egy emberi hiba volt.

Kökény-Szalai kézi vezérléssel irányít, a legapróbb részletekig megmondja, hogyan nézzen ki a műsor, néha az egyes riportokat is felvázolja. Pedig a tévés karrierje nem indult szépen, a FEM3-on vezetett reggeli műsort, de három hónap után inkább eltávolították rutintalansága miatt. Majdnem kapott egy műsort az RTL Klubon utána, de ez végül kútba esett.

Az új hírigazgatóval tehát nem zökkenőmentes a munka, nem ismeri a szakszavakat, ezért sokszor nem értik, mit is akar. De azért olykor érthető az utasítás: anyagot kért Orbán Viktor Nárcisz kutyájáról, illetve egy kis migránsozást is akart a hírekbe. A Zuschlag János-féle anyagban, ami Pukli István lejáratásáról szólt, szintén benne volt a korábban a volt szocialistáról könyvet írt Kökény-Szalai keze. Zuschlag a riportban épp a hírigazgató irodája előtt adott interjút.

A lejárató anyagok – köztük Kunfalvi Nóráé – nem jöttek be, a nézettség bezuhant. Kunfalvi érkezése alapból feszültséget generált, mivel egyből státuszba vették fel, amit a többi kolléga nem vett örömmel. Kunfalvit a lap forrásai szerint Kökény-Szalai személyesen instruálja, gyakran a napi szerkesztő feje felett.

Helyreigazítás

2016. április 20. -án internetes oldalunkon megjelent, Paranoia uralta el a TV2 légkörét” című cikk állítása nem felel meg a valóságnak. A cikkben valótlanul állítottuk tényként, hogy paranoia és feszültség uralkodik a TV2-ben Kökény-Szalai Vivien, a csatorna új hírigazgatója érkezése óta. A cikkben valótlanul állítottuk tényként, hogy tévés karrierje nem indult szépen, és a FEM3-on vezetett reggeli műsorból három hónap után rutintalansága miatt távolították el. A cikkben valótlanul állítottuk tényként, hogy Kökény-Szalai Vivien nem ismeri a szakszavakat, ezért sokszor nem értik, mit is akar. A cikkben valótlanul állítottuk tényként, hogy Kunfalvit személyesen instruálja, gyakran a napi szerkesztő feje felett.

Ezzel szemben a valóság az, hogy nem uralkodik sem feszültség, sem paranoia a TV2-ben Kökény- Szalai Vivien érkezése óta. A FEM3 reggeli műsorából annak idején saját döntésből távozott a csatorna akkori közlésének megfelelően, mivel minden idejét az új könyvére akarta szánni. Ismeri a szakkifejezéseket és kollégái pontosan értik kéréseit. Nem instruálja külön egyetlen munkatársát sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik