Belföld

11 évre ítélték a kislányait megkéselő férfit

Elvált feleségét fenyegette, hogy megöli magát és a gyerekeket is, ha nem megy vissza hozzá.

Ítéletet hozott a Fővárosi Törvényszék annak a férfinak az ügyében, aki megkéselte kislányait 2013 őszén. Tizenegy év börtönbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélték pénteken.

A vádirat szerint az apa 2012-ben szakított élettársával. A férfi nem engedte, hogy volt párja magával vigye a kislányokat, emiatt elmérgesedett köztük a viszony, és az elhelyezésük körüli viták gyakran bántalmazásba torkollottak. 2013 márciusában a bíróság úgy döntött, hogy a lányokat az apánál helyezi el, a nőnek pedig láthatást biztosít.

A férfi időközben úgy döntött, békülni akar, újrakezdeni a kapcsolatot, de a nő elutasította. Ekkor fenyegetőzni kezdett, azt mondta, megöli magát és a gyerekeket is. A kis híján végzetes éjszakán – 2013. november 12-én – az apa lefektette a gyerekeket, majd magához vett egy kést és mindkettejüket megszúrta, majd saját magán is sebeket ejtett. Ezután értesítette a mentőket. A kislányokat életveszélyes állapotban vitték kórházba.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott három nap gondolkodási időt kért a fellebbezés bejelentésére. A bíróság fenntartja előzetes letartóztatását a másodfokú eljárás befejezéséig.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik