Belföld

Április végére visszatér az őszies időjárás

Csütörtökön szinte országszerte zavartalanul napos, csapadékmentes idő várható, leginkább a Tiszántúlon képződhet csak kevés gomolyfelhő napközben. A Nyugat-Dunántúlon, illetve északkeleten megélénkül helyenként a délnyugati, déli szél. A hőmérséklet délután 15 és 20 fok között várható. Késő estére 11 és 15 fok közé hűl le a levegő.

Pénteken eleinte gyengén felhős idő várható sok napsütéssel, majd napközben délnyugat felől megnövekszik a felhőzet. Estig nem várható csapadék. A délnyugati szél megélénkül, néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 7 fok között alakul, elsősorban északkeleten lehet talajmenti fagy. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 23 fok között alakul.

Szombaton délelőtt még változóan, a déli óráktól azonban már többnyire erősen felhős lesz az ég. Délelőtt is eshet néhol, de a nap második felében nyugat felől már egyre többfelé valószínű eső, zápor. A délnyugati szél megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5, 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 22 fok között alakul, keleten lesz a melegebb.

Adatok: met.hu

Az aktuális időjárásért keresd a Kiderül.hu-t vagy kövesd a Facebookon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik