Belföld

Eldurvult névnapi bulin verték meg a rendőröket Ongán – Részletek a támadásról

Lökdösték, ütlegelték az egyenruhásokat, köztük egy rendőrnőt, akinek tépték a haját és a nyakánál fogva szorongatták. Erősítést kellett hívni, harminc rendőrt.

Újabb részleteket közölt a rendőrség az Ongán történt támadásról. Az ügyről hétfőn még csak annyit lehetett tudni, hogy egy felbőszült emberek rontottak neki rendőröknek a hétvégén a borsodi településen. A Miskolci Nyomozó Ügyészség vezető ügyésze akkor azt mondta, néhány család veszekedése fajult tettlegességig, és négy egyenruhás sérült meg. A támadók előzetesbe kerültek.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség keddi tájékoztatása szerint egy névnapi buli durvult el, a résztvevők sokat ittak és hárman láncos botokkal támadtak rá saját rokonaikra. A kiérkező rendőröket – mint fogalmaznak – ellenséges hangulat fogadta, az összegyűlt tömegben többen szidták őket és azzal fenyegetőztek, hogy végeznek velük. Négyen – apa és fia, az apa élettársa és testvére – azonban nem érték be ennyivel,  ütlegelni, lökdösni kezdték a rendőröket, köztük egy rendőrnőt, akinek tépték a haját és a nyakánál fogva szorongatták.  A legújabb tájékoztatás szerint három egyenruhás sérült meg könnyebben.

“A kialakult helyzet komolyságára jellemző, hogy a rendőrségnek csak mintegy harminc fős erősítés helyszínre irányításával sikerült a közrendet helyreállítani” – közölte az ügyészség. A gyanúsítottak ellen csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt indult eljárás, illetve az apának felelnie kell könnyű testi sértés miatt is. Az egyik gyanúsított még fiatalkorú.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik