Belföld

Fájdalmas lehet a hétfő

Szeles lesz a hétfő, sok helyen eshet is, az érzékenyebbeknek pedig hidegfront okoz fájdalmakat.

Hétfőn sok fátyolfelhőre számíthatunk, olykor meg is vastagodik a felhőzet, de emellett hosszabb-rövidebb napos időszakok is lesznek. Szórványos záporesőre a nyugati határ közelében, valamint az ország északkeleti harmadában van esély, utóbbi területen zivatar is kialakulhat – írja  met.hu. Estefelé a Dél-Alföld térségében is kialakulhat kisebb eső, zápor. A szél fokozatosan mindenütt nyugatira, északnyugatira fordul, napközben helyenként ismét megerősödik, de viharos lökések csupán zivatarban fordulhatnak elő.

A csúcshőmérséklet a Dunától keletre 20 és 24, a Dunántúlon pedig 14 és 20 fok között várható, késő estére 11 és 17 fok közé hűl le a levegő. Hétfőre virradóan egy hidegfront éri el a Kárpát-medencét, ezért hidegfronti hatással számolhatnak az arra érzékenyek.

Erősödhetnek a reumatikus, valamint az ízületi panaszok, görcsös fájdalmak léphetnek fel náluk. Fejfájás, migrén, szédülés jelentkezhet. Ingadozhat a vérnyomásuk, és hosszabbá válhat a reakció idő – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

Kedden kezdetben a déli országrészben még erősen felhős vagy borult lesz az ég, és a nap első felében több helyen lehet eső, zápor. Másutt a változó felhőzet mellett több órás napsütésre számíthatunk, csak egy-egy zápor alakulhat ki. Késő délutántól fokozatosan mindenütt kiderül az ég, csapadék ekkor már sehol sem valószínű. Az északi, északnyugati szél többfelé erős lesz, főként a Dunántúlon viharos széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 20 fok között alakul.

 

(Kiemelt kép: MTI/Komka Péter)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik