Belföld

Deutsch: Gyárfásék „kiállása” helytelen volt Kiss László mellett   

Deutsch Tamás szerint „jobb lett volna, ha hamarabb” lemond a szövetségi kapitány.

A közösség undort keltő tettként tekint a nemi erőszakra. Kiss László az egyetlen elfogadható döntést hozta azzal, hogy lemondott az úszók szövetségi kapitányi tisztéről. Így foglalt állást a Figyelőnek adott interjúban Deutsch Tamás. A közéleti kérdésekben aktívan, sokszor provokatívan, megnyilvánuló kormánypárti politikus nem tartja

életszerűnek, hogy valaki, aki a hatvanas évek elején részese volt egy ilyen büntetőeljárásnak, miközben – mostani elmondása szerint – megalapozatlannak tartja az ítéletet, azóta egészen a mai napig nem tett semmit sem az égegyadta világon a perújrafelvétel érdekében.    

A Fidesz EP képviselője szerint joggal vetődik fel sokakban a gyanú, hogy az elmúlt időszakban kipattant ügyek valójában a szövetség vezetése, konkrétan Gyárfás Tamás ellen irányulnak.

Ezzel együtt az a véleménye, hogy helytelen volt a „kiállás” az úszószövetség részéről. Ennél is nagyobb hiba volt, elsősorban Kiss László részéről, hogy

egy nyitott társadalomban, egy normális demokráciában, mint a mienk, a sokszínű, strukturált nyilvánosság világában fogalmi képtelenség a félhomályban tartani bármit is, ami megtörtént. Márpedig itt ez volt a helyzet.

Az egykori sportminiszter arra nem tudott válaszolni, hogy vissza kell-e vonni a volt sportvezető állami kitüntetéseit. Szerinte mindenkinek aludnia kell egyet a történtekre, a meccs utáni percekben sem lehet az öltözőben értékelni, mert aki megpróbálja, csak hibát követ el.

 

 

Azt reméli, hogy a nagy felháborodást kiváltó ügy miatt a szülők nem fordulnak a sport ellen, attól viszont nem tart, hogy a szponzorációban is romboló hatású lenne az eset.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik