Belföld

Kiss-ügy: kétszer is elájult a lány a támadás alatt

A Blikk birtokába került a bírósági ítélet, amely szerint  idegcsillapítót adtak a lánynak. Kiss László hazugsággal próbálta eltussolni az ügyet.

Kedden robbant a botrány: a fullank.com és a privatkopo.hu hozta nyilvánosságra, hogy Kiss László, az úszóválogatott szövetségi kapitánya két társával 1961-ben megerőszakolt egy lányt. Akkor három év börtönre ítélték Kisst, a büntetésből húsz hónapot ült le.

A Blikk birtokába jutott a bírósági ítélet dokumentuma, amelyből több részlet is kiderül a bűntényről. Például az, hogy

a megerőszakolt lány („Zsuzsanna”, aki feljelentette Kisséket) kétszer is elájult a támadás alatt, az erőszak után pedig Kiss idegcsillapítót adott neki.

Sőt, Kiss László el akarta tussolni az ügyet. A lap szó szerint idéz a dokumentumból:

„Kiss László III. r. vádlott felvetette azt az ötletet, hogy későbbi kihallgatá­saik során mondják azt, hogy… velük ugyan önként közösült, de 200 Ft-ot kért a közösülésért, és feljelentését azért tette meg, mert neki a 200 Ft-ot nem adták meg. Tény, hogy L. és V. vádlottak Kiss Lászlónak e javaslatát elvetették.”

Az iratokból az is kiderült, hogy ugyan egymástól távol ültették le a vádlottakat a rendőrkapitányságon, de nem vigyázott rájuk őr.

A megerőszakolt lány terhes lehetett, erről Hornyák Viktor debreceni úszóedző beszélt a 24.hu-nak.

Az úszóválogatott szövetségi kapitánya csütörtökön lemondott posztjáról.

(Nyitókép: MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik