Belföld

Nagy Bandó: Ferenc pápa a főgonosz, Orbán Viktor a tévedhetetlen

Maradjunk kapcsolatban a kormánnyal, ez az én célom is, mert tudom, hogy „A magyarok erőfeszítéseinek köszönhetően a gazdaság jól teljesít, a magyar reformok működnek.” Tudom, az a kormány célja, hogy „2016-ban mindenki tehessen egy lépést előre a saját életében.” Épp ezért javasoltam föntebb, hogy maradjunk kapcsolatban a kormánnyal, hogy megismerhessük a legfontosabb kormányzati döntéseket.

Komolyan mondom, nem tréfából írtam ezt le, alapul véve a kormányzati információt, melyre hatalmas betűkkel vésték: „A MAGYAR REFORMOK MŰKÖDNEK!” Hogy mért van felkiáltójel a végén, nem értem, hiszen ez nem egy fölkiáltás, hanem egy egyszerű kijelentés, kijelentő módban írva, tehát elég lenne egy pont a végére, bár, amennyiben a kis füzet címének tekintjük, az sem kellene. Ez azonban nem egyszerűen egy füzet címe, hanem egy vásári kikiáltó szövege, amit hangsúlyossá kell tenni, hogy mindenki a szöveg megfogalmazóival együtt kiáltsa, kiáltson föl: „működnek!

Forrás: kormányinformáció
Forrás: kormányinformáció

A füzet, a két borítólappal együtt húsz oldalt tesz ki, nem kevés, ilyet tényleg csak akkor tud, illetve bír pénzelni a kormány, ha működnek a reformok, és a gazdaság jól teljesít. Nem tudom, hány példányban készült ez a füzet, azt is csak saccolni tudom, mennyibe kerülhetett, de mindegy is. Tavaly ősszel nyomtattunk egy nagyjából ekkora prospektust, ötszáz forintból jött ki, ezt kellene szorozni a példányszámmal, ki tudja, mennyivel, még csak nem is sejtem, hány háztartás van ma Magyarországon.

A füzet legalább olyan jó minőségű papírból készült, mint amilyenből egykoron a Szovjetunió című, ingyen terjesztett lap, és várható, hogy minimum olyan népszerű is lesz, azaz épp annyi lesz a remittenda, mint ahány példányban megjelent.

Hogy ennek a füzetnek az árából mi mindenre, mennyi jó dologra költhetett volna Magyarország Kormánya, nem sorolgatom, de meg merem kockáztatni, hogy minimum futotta volna belőle még egy felcsúti stadionra.

Az az egy biztos, hogy közpénzből készült, az adófizetők pénzéből, azokéból is, akik kormánybarátok, és azokéból is, akik nem azok. Sejthető, hogy akik nem kormánybarátok, sőt, inkább a kormány ellenzékének tudják magukat, nem fogják kitölteni a hátsó borítón található, és ollóval kivágható űrlapot. Ez az űrlap pontosan belefér egy kisméretű borítékba, abba, amiben a kormány kérésének eleget téve vissza is lehet küldeni a füzet e darabkáját, nevünkkel, címünkkel, e-mail címünkkel, mobil telefonszámunkkal, vonalas telefonunk számával, aláírásunkkal megerősítve.

Forrás: kormányinformáció
Forrás: kormányinformáció

A küldemény feladásának díja a hatályos postai díjszabásban meghatározott díj, amelyet megtalálhat(ok) a Magyar posta Zrt. honlapján (www.posta.hu).” Pitiáner duma és kényszerhelyzet: ha azt akarod, hogy a kormányzó párt ezentúl megkeressen téged a választások előtt, és ostorozhasson újabb ötleteivel, s hogy beindíthassa a rábeszélőgépet, a te költségeddel küldd el az adataidat. Nem elég, hogy a füzet is a te pénzedből készült, a postás is a te költségedre szállította ki, most még fizess is azért, hogy nyilvántartsanak.

A hátsó borító alsó sávjában olvasható a „Tájékoztató”, a lehető legapróbb betűkkel, mint a tisztességes biztosítók szerződéseiben, mely szerint személyes adataim megadásával hozzájárulok, hogy a közölt személyes adataimat Magyarország Kormánya… kapcsolattartás, tájékoztatás és véleménykérés céljából, az adatkezeléshez tett hozzájáruló nyilatkozat visszavonásáig kezelje. Tizenhárom sor három és fél centibe préselve, előre aggódom szeglény kisnyugdíjasokért, akik elolvasni nem tudják, és lehet, valami díszítőelemnek látják majd ezt a picinyke betűkkel írt szöveget.

Forrás: kormányinformáció
Forrás: kormányinformáció

Az első borítón négy fotó, mindenki mosolyog, két képen a magyar családmodell képviselői: egy egygyerekes és egy kétgyerekes család, egy kicsivel korosabb házaspár a harmadikon, és egy magányos nő a negyediken, nem tudni, elvált asszony, vagy férjet kereső, esetleg házasságellenes szingli. Ők mind tudják, hogy a magyar reformok működnek, ezért is mosolyognak ily kedvesen, kutyabajuk, mindegyikük Marci és Manci Hevesen.

Azzal, amit a füzetben olvashatok, még csak nem is vitatkozom, biztos, hogy tele van igazsággal, egy politikus igen, de egy kormány nem hazudhat.

Csökken a személyi jövedelemadó, az EU-átlag 36,3 %, nálunk ez mindössze 15 %, aztán nő a családi adókedvezmény, kétgyerekes családnál 12.500 forint adókedvezmény/gyermek, csökken az új lakások ÁFÁ-ja az új ingatlanok esetében, bővül a családi otthonteremtési kedvezmény, plusz tízmillió forint, kívülről fújjuk. Aztán január elsejétől új családi otthonteremtési kedvezmény is van, új ingatlanra és használt fölújítására is, ezen fölül pedig jól teljesít a gazdaság, meg hát emelkedik a minimálbér, és egyszerűsödnek a mindennapok. A legfontosabb pedig, hogy megvédik az országot. Nem árt tudnom: „A Magyarországra lépő migránsok száma 2015-ben a déli határzár megépítése előtt 390.638 fő, utána pedig 736 fő.” Szép eredmény, tényleg igaz: a magyar reformok működnek! Fölül egy idézet David Camertontól: „Egyetértek Orbán Viktorral abban, hogy Európának erős külső határokra van szüksége, és hiszem, hogy akik megvédik a külső határokat, helyesen cselekednek.” Ferenc pápát nem idézik, ő most a főgonosz, és talán már az sem biztos, hogy a pápa tévedhetetlen, ellentétben Orbán Viktorral, aki már az is.

Forrás: kormányinformáció
Forrás: kormányinformáció

No, ennyit erről a postaládánkban landolt nem várt küldeményről, és még valami: tényleg jó lenne, ha kapcsolatban maradhatnánk, egyáltalán: kapcsolatba kerülhetnénk a kormánnyal, hogy megismerhessük a legfontosabb kormányzati döntéseket. Mindazokat, amiket titkosítottak, meg azokat, amiket nem tárnak elénk, meg azokat, amelyek után hiába oknyomoznak az újságírók. Ha ígéretet kapok arra, hogy a kapcsolatunk kétoldalú lesz, és engem ugyanúgy tájékoztatnak arról is, amire én vagyok kíváncsi, megígérem, kifizetek egy borítékot és egy bélyeget, és elküldöm az adataimat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik