Belföld

Megünnepelte szabadulását, majd azonnal rabolni ment a zalai fiú

A 22 éves türjei fiatalember már többször volt büntetve.

Hamarosan bíróság elé állítanak egy 22 éves fiatalt, aki késsel rabolt ki egy Nemzeti Dohányboltot január végén Zalaegerszegen. Felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettével vádolták meg a különös visszaesőt.

A 22 éves türjei fiatalember már többször volt büntetve, legutóbb  2016 január 27-én jött ki a börtönből. Miután családi körben megünnepelték a szabadulását,  elhatározta, hogy bármi áron, akár erőszakkal, de pénzt szerez. Magához vett egy hátizsákot, amibe bepakolt egy kesztyűt, egy símaszkot, egy kést, valamint váltóruhát, majd január 29-én a délutáni órákban vonattal Zalaegerszegre utazott.

 A vasútállomás közelében  rögtön kinézte magának a Nemzeti Dohányboltot, a közeli parkban átöltözött, fejére húzta a símaszkot, felvette a kesztyűt és eltette a kést. Fél 7 körül  bement az üzletbe,  becsukta maga után az  ajtót, és jobb kezében a konyhakéssel felszólította az eladónőt, hogy   „adjon oda mindent”. A fenyegető fellépéstől az alkalmazott sikoltozni kezdett, a fiatalember pedig  a pénztárgépből kivett valamivel több, mint 275 ezer forintot, majd elszaladt. A parkban ezután felvette korábbi ruháit és hazataxizott.

Sokáig nem örülhetett a zsákmánynak, másnap elfogták. A pénz néhány ezer forintot leszámítva előkerült -tájékoztatott a Zala Megyei Főügyészség.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik