Belföld

Pukliék bejelentették, milyen sztrájkkal készülnek

24.hu
24.hu

hírfaragó. 2016. 03. 24. 12:13

A Tanítanék mozgalom képviselői, Pukli István, Pilz Olivér és Törley Katalin sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a március 30-ai, egyórás tiltakozáson azt kérik minden pedagógustól, hogy

reggel 8-tól 9-ig álljanak ki az iskola elé, szavaztassák meg újra a platform 12 pontját, nyilvánítsák ki elégedetlenségüket.

Törley Katalin, a Tanítanék mozgalom képviselője elmondta: az akció alatt nem lesznek ellátatlanok vagy felügyelet nélkül a gyerekek.

Pilz Olivér, a tiltakozásokat elindító miskolci Herman Ottó Gimnázium tanára a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) tervezett megszüntetésére reagálva azt mondta: az volt a kormány célja, hogy “faragjon” a tiltakozók társadalmi támogatottságából.

Eddig közel nyolcvan iskola jelezte, részt vesznek az akcióban.

Szerda éjfélkor ugyanis lejárt a határidő, Orbán és Áder nem kértek bocsánatot és nem kezdődtek tárgyalások a magyar oktatás súlyos problémáinak megoldására.

Március 15-én, a Kossuth téren Pukli István, a Teleki Blanka Gimnázium igazgatója felszólalásában követelte: Orbán Viktor és Áder János kérjen bocsánatot azért, ami az oktatásban történt az elmúlt hat évben, valamint a megalázott és megfélemlített emberektől. Azt is feltételül szabta, hogy Balog Zoltán és Palkovics László helyett „komolyan vehető” tárgyalópartnereket jelöljön ki a kormány.

Kommentek

tarlos(960x640).jpg (Array)Megszűnhet a belvárosi, József nádor téri női hajléktalanszálló, a Fővárosi Biztonsági Irodát megszüntetnék
Eladták, ami nincs is, kétmilliót csaltak össze az interneten