Belföld

Kizárt, hogy a Magyar Idők grafikonon csúsztatna

Egészen különös módon oldottak meg egy körgyűrűs diagramot a lapnál, elsőre manipulatívnak tűnhet a módszer, de biztos, hogy csak egy kis bakika.

Még hétfőn írtunk róla, a Századvégnél összeizzadtak egy olyan felmérést, aminek eredményei szerint nem értenek egyet az emberek a tanári tiltakozással, inkább ültetnék le a pedagógusokat a tárgyalóasztalhoz. Természetesen az jött ki, hogy a baloldali pártok támogatói a hőbörgés mellett állnak, míg a béketábor a jobbos-kormánypárti szavazókat jelenti.

Egy nappal később – meglepő csúszással – a szintén kormánypárti Magyar Idők is lehozta ugyanezt, csak mellékeltek egy diagramot is mellé. Valószínűleg apró bakit követett el a grafikus, amikor egy körsávon ábrázolni akarta azt, ki melyik állítással ért egyet. Ugyanis a tárgyalásokkal egyetértők sávja a körgyűrű kb. 95 százalékát lefedte, pedig 78 százaléknyian értettek vele egyet, míg a tüntetések támogatóinak 21 százaléka mindössze 2 százaléknyi helyet kapott. Valószínűtlen, hogy ez tudatos csúsztatás, csak egy kis baki.

A grafikont itt nézheti meg teljes valójában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik