Budapest, 2015. december 13.
Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke beszédet mond a párt XXVI., tisztújító kongresszusán a budapesti Hungexpón 2015. december 13-án.
MTI Fotó: Kovács Tamás
Belföld

A 112-nek jelentette be, megölné Orbánt

Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2016. 03. 21. 10:19

Az asszony ellen emberölés előkészülete miatt nyomoznak.

Az Átlátszó szerint emberölés előkészületének gyanúja miatt nyomoz a Budapesti Rendőr-főkapitányság, miután múlt héten a 112-es számra egy asszony azzal telefonált be, hogy meg akarja ölni a miniszterelnököt. A BRFK megerősítette, hogy két hónapja van annak kiderítésére, komolyan gondolta-e a 60 év körüli nő a bejelentését.

Egyelőre ismeretlen tettes ellen nyomoznak. Azt még nem tudni, hogy a nőt meggyanúsítják-e, hiszen feltehetően zavart elmeállapotú lehet, ha gyilkosságra készülve éppen a rendőrséggel osztotta meg terveit – írja az Átlátszó. A portál által megkérdezett rendőrök túlzásnak tartották, hogy a kormányfő személye miatt emberölés előkészületeként és nem zaklatásként kezelik a történteket.

Az Átlátszó kíváncsi lett volna arra, hogy a betelefonáló asszonyt meghallgatják-e, és kirendelnek-e elmeorvos szakértőt számára, de a BRFK arra hivatkozva, hogy a nyomozás folyamatban van, nem kívánt bővebb tájékoztatást adni.

Kommentek

Asztalt vágott a rendőrökhöz a siófoki rongáló
Debrecen, 2015. december 11.
Bitay Márton Örs, a Földművelésügyi Minisztérium állami földekért felelős államtitkára a Nyírerdő Zrt. debreceni erdészetének és a Nagyerdei erdészeti erdei iskolájának avatásán 2015. december 11-én.
MTI Fotó: Czeglédi ZsoltNem ad többé interjút a lakásbérletéről érdeklődő riporternek a fideszes politikus