Belföld

Pintér: az ország határai biztonságosak

24.hu
24.hu

hírfaragó. 2016. 03. 12. 11:50

Magyarország határai biztonságosak, jelentette ki Pintér Sándor belügyminiszter szombaton Budapesten, A magyar önkormányzatok a betelepítési kvóta ellen című konferencián.

A tárcavezető a Megyei Jogú Városok Szövetsége (MJVSZ) által rendezett tanácskozáson köszönetet mondott a határ biztonságát garantáló, a munkájukat sok esetben “embertelen körülmények között” végző rendőröknek, határvadászoknak, honvédeknek.

“A népvándorlást a külső határok mentén meg kell állítani”, csak azokat szabad beengedni, akik “valódi menekültek és hátsó szándék nélkül érkeznek” az Európai Unióba, mondta Pintér Sándor, aki szerint csak így biztosítható Magyarország és az EU biztonsága.

Szita Károly, Kaposvár kormánypárti polgármestere, az MJVSZ elnöke köszöntőjében szintén úgy fogalmazott: “védelmet nyújtunk a menekülteknek, de nem kérünk a kalandorokból”.

Sem a német kancellár, sem senki más nem kapott felhatalmazást arra, hogy a mi életünkről a mi kontónkra tárgyaljon bárkivel.

(MTI)

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

AppleMarkAz államtitkár szerint ki kell rúgni a tanárnőt, aki nem osztályoz az iskolában
Röszke, 2015. szeptember 12.
Egy AK-47-es gépkarabélyt viselõ katona a magyar-szerb határ a Horgos-Szeged vasútvonalhoz közeli szakaszán, ahol elkezdõdött az ideiglenes biztonsági határzár hiányzó szakaszának építése 2015. szeptember 12-én.
MTI Fotó: Kelemen Zoltán GergelyAkkora itt a migrációs válsághelyzet, hogy a honvédséghez már nyolc általánost végzett járőrök is mehetnek