Belföld

Súlytalannak tartja, mégis durván ekézi Deutsch Pukli Istvánt

A fideszes politikus elképesztően indulatos interjút adott a pedagógusok tiltakozásának ismert szereplőjéről.

„Pukli igazgató a Fidesztől jobbra és balra lévő ellenzék nettó töketlenségét szimbolizálja” – mondta Deutsch Tamás a Népszabadságnak adott, indulatos hangnemű interjújában. A pedagógusok tiltakozásának egyik ismert szereplőjéről a fideszes politikus azt mondta: „állandóan ilyen szuboptimális vezéralakokat találnak”.

Pukli István korábban a Klubrádióban beszélt arról, hogy nagyapja ávós volt, testvére pedig börtönben van. Ezzel az volt a célja, hogy elébe menjen annak, hogy a kormánypárti sajtó kezdje ki ezzel. Deutsch ezt Cyranóhoz hasonlította, aki „kritizálhatja a nagy orrát, de ha bárki ezután azt mondja, hogy Puklinak nagy az orra…”

Deutsch az iskolaigazgatót „sima köpönyegforgatónak” nevezte, megjegyezve, hogy „szakmai alkalmasság és tantestületi támogatottság hiányában politikai hátszéllel” lett iskolaigazgató, és akkor nem szólt az oktatási rendszer hibáiról, pedig ugyanaz a rendszer volt, mint ma. Arra a kérdésre, hogy ha súlytalannak látja a kockás inges tiltakozást és Puklit, miért szentelt neki két bejegyzést is, a fideszes politikus azt mondta: „Pukli igazgató egyenlő két poszt”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik