Belföld
AppleMark

Pukliék szerint illegitim a kormány kerekasztala

24.hu
24.hu

2016. 02. 26. 10:32

Úgy vélik, ott többségében a közoktatásban teljesen járatlan szervezetek foglalnak helyet.

Illegitimnek nevezte közleményében a kormány által életre hívott köznevelési kerekasztalt a tiltakozó pedagógusokat tömörítő Tanítanék Mozgalom.

A közleményt Törley Katalin, a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium közalkalmazotti tanácsának elnöke, Pukli István, a Teleki Blanka Gimnázium igazgatója és Pilz Olivér, a miskolci Herman Ottó Gimnázium közalkalmazotti tanácsának elnöke írta alá.

Megmosolyogtatónak tartják, hogy a többségében nem szakmai szervezeteket tömörítő kerekasztal azt üzeni, hogy csak ők képesek és hivatottak választ találni az oktatás valódi problémáira, miközben nem veszik észre, hogy „háttal ülnek a magyar társadalomnak”. Úgy vélik, hamis az a kormányzati propaganda, hogy a kerekasztal nyílt, a végszavazás eredményét a közoktatásban teljesen járatlan többség véleménye fogja eldönteni.

A Tanítanék Mozgalom szerint már folyik a „szalámizás”, olyan ígéreteket tesznek, melyek határideje a „messzi-messzi jövőben homályosul el”, és nem a lényeget fogják meg, hanem „egy korábbi rossz rendszer restaurációját vetítik előre”.

A mozgalom kitart amellett, hogy új oktatási rendszer kell, mely élményalapú, és a gyerek áll a középpontjában. Szerintük nem a kerekasztal, hanem a Civil Közoktatási Platform fogja megmondani, milyen lesz a magyar oktatás, amit hiteles szakértők, hiteles szervezetek és szakszervezetek legitimálnak.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Christian Lindner (L), leader of the free democratic FDP party, walks past German Chancellor Angela Merkel during a session at the Bundestag (lower house of parliament) on November 21, 2017 in Berlin. / AFP PHOTO / Odd ANDERSEN

Ezért a kudarcért megfizethet Merkel

Kommentek

Mickey Rooney as the notorious 1930s gangster, Baby Face Nelson, starring in the film of the same name, poses with Leo Gordon as villainous bank robber, John Dillinger, in front of an original newspaper headline. (Photo by George Rinhart/Corbis via Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.