Belföld

Több mint kétezer buszt és teherautót ellenőriztek a rendőrök öt nap alatt

Ittas vezetés, gyorshajtás, be nem tartott pihenőidő - egyebek mellett ilyen szabálysértésekkel találkoztak, több mint 400 esetben.

Több mint 2200 teherautót és csaknem 140 autóbuszt ellenőriztek a rendőrök február 15-20. között – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kedden.  Az ötnapos akció alatt  elsősorban a vezetési és a pihenőidővel, valamint a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok betartását és a beutazás, valamint a belföldön tartózkodás jogszerűségét vizsgálták. Összesen 436 esetben állapítottak meg jogsértést.

Közleményükben azt írják, azonnali közlekedési korlátozást 16 nehéz tehergépkocsival szemben kellett elrendelni. Ebben a járműkategóriában a vezetési és a pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt 92 esetben, a jármű-, valamint rakománybiztonsággal összefüggésben 155 esetben, míg okmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt 90 esetben intézkedtek. A teherautó sofőrök esetében nyolc esetben merült fel alkoholfogyasztás gyanúja, emellett 40 esetben a jármű vezetője, illetve utasa nem használta a biztonsági övet, míg továbbá 83 jármű túllépte a megengedett sebességet.

A buszsofőrök hétszer hajtottak gyorsabban a megengedettnél, a vezetési és a pihenőidővel kapcsolatos szabályszegéseik miatt pedig szintén hét esetben kellett intézkedniük a rendőröknek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik