Belföld

Simicska Lajos és Vona Gábor beszélgettek egy jót

Simicska Lajos és Vona Gábor közel negyedórán keresztül beszélgetett egymással november 27-én az A38 Hajón, írja a Vs.hu. A Fidesz volt gazdasági embere és a néppártosodó Jobbik vezetője a Magyar Nemzet Szalon nevű rendezvényen találkozott, amely a magyar nemzetről elnevezett napilapról kapta nevét.

Az eseményen D. Horváth Gábor főszerkesztő moderálásával a jobbikos Volner János, az MSZP-s Harangozó Tamás és az LMP-s Hadházy Ákos beszélgetett a korrupcióról. Ott volt az újság tulajdonosa, Simicska Lajos és a Jobbik elnöke, Vona Gábor is, sőt beszélgettek is egymással, amit Simicska kezdeményezett.

Vona azt mondta a Vs-nek, hogy

A közönség soraiban Simicska Lajos is jelen volt, akit a a vitaest házigazdája kísért oda az asztalunkhoz a vacsoraszünetben és bemutatott bennünket egymásnak. Az asztalnál ülő vendégekkel – köztük Volner Jánossal – közösen röviden beszélgettünk a nagyvállalkozóval, amelynek során Simicska Lajos elmondta a saját olvasatát az Orbán Viktorral és a Fidesszel való szakítás okairól.

Valamint, hogy

Nyugtalanító dolgokat hallhattunk a kormány és a Fidesz háttérbeli működéséről, de azt gondolom, nem lenne elegáns, ha ennél többet mondanék az ott elhangzottakról. A beszélgetés rövid volt, a szünet végeztével ugyanis folytatódott a három politikus vitája. Semmiben nem maradtunk, sem következő beszélgetésben, sem elérhetőségcserében, sem bármilyen együttműködés lehetősége nem vetődött fel.

Simicska Lajos nem mondott semmit. Lázár János ellenben tavaly még azt, hogy nagy a szerelem Simicska és a Jobbik között. A Jobbik szerint nem is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik