Belföld

A bíróság felrobbantásával fenyegetett, odament, elfogták

A bombarobbantással fenyegetőt vádlottként idézték be, azt remélte, hogy telefonhívása miatt elmarad büntetőügye tárgyalása.

Szerdán reggel a segélyhívó számon érkezett bejelentés, hogy a Fővárosi Törvényszéken élesített bomba robban. A rendőrök percek alatt beazonosították a hívást, megállapították, hogy a IX. kerületi Boráros téren lévő közterületi telefonfülkéből telefonált a fenyegető. A térfigyelőkamerák segítségével beazonosították az elkövetőt, aki a hívás után elindult a Fővárosi Törvényszékre, ahová vádlottként idézték egy büntetőügy másodfokú nyilvános ülésére.

A bíróság épületéig figyelemmel követték az útját, majd a tárgyalóterem előtt várakozó rendőrök elfogták. Azonnal beismerte a fenyegetést. Átvizsgálták, nem találtak nála semmilyen robbanóanyagot. A bíróság ezután a rendőri őrizetben lévő férfi ügyében a kitűzött nyilvános ülést megtartotta. A bíróságról a férfit a IX. kerületi Rendőrkapitányságra viszik át a rendőrök.

A törvényszék emlékeztetett rá, hogy a bírósági épületekben nem ritka, hogy robbantással fenyegetőző telefonhívás miatt bombariadót rendelnek el, ami gyakran megnehezíti a bíróság napi munkáját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik