Belföld

Zaklatással vádolják a szülők egy budapesti középiskola tanárát

Az egyik diáklánynak például azt mondta, nem buktatja meg, ha kimennek az udvaron álló faházba egy együttlétre.

Szexuális zaklatással vádolta meg több szülő, sőt egy kollégája is egy soroksári alapítványi középiskola egyik tanárát. Az RTL Klub híradója számolt be arról, hogy a tanár egyik órája után kétségbeesve hívta fel egy diák a szüleit azzal, hogy a pedagógus szexuális ajánlatot tett egy bukásra álló osztálytársának: ha kimennek az iskola udvarán álló faházba egy együttlétre, átengedi. A lány az ajánlatot elutasította és meg is bukott.

Nem ez volt az egyetlen ilyen eset, a panaszt tevő diák szerint a tanár rendszeresen zaklatja őket, folyamatosan célzásokat tesz a lányok szexuális életére. Ezt más szülő is megerősítette az RTL-nek, sőt, egyik kollégája is beszámolt arról, hogy többször szem- és fültanúja volt a „faház mögé invitálásnak” és annak, hogy a pedagógus az órán vulgáris célzásokat tett. A gyerekek sokszor már az órájára sem mernek bemenni, van, hogy a lányoknak a vécébe kell menekülniük előle.

A csatornának nyilatkozó tanár szerint a zaklató az igazgató fia. Elhangzott, hogy jelezték ugyan az alapítványi iskola vezetésének a problémát, mégsem történt semmi. Az RTL megkeresésére sem a megvádolt tanár, sem az igazgató nem akart nyilatkozni, de utóbbi annyit közölt, hogy őt nem keresték meg a problémával.

A szülők viszont feljelentést tettek, a rendőrség ismeretlen tettes ellen eljárást indított zaklatás gyanújával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik