Belföld

Kósa beszólt, fizetnie kell

Milliókat követelt a megsértett férfi Kósa Lajostól, de végül nem nyert sok pénzt a pereskedésen.

Korábban már megítéltek 500 ezer forintot egy férfinek, akit Kósa Lajos sértegetett Debrecenben, most ehelyett 200 ezer forint sérelemdíjat ítélt meg neki a Debreceni Járásbíróság megismételt eljárásban – írja az Index.

Egy 2014-es tavaszi kampányeseményen mutatott be egy férfit helyi bolondként Orbán Viktornak, ezért a büntetés. A felperesnek kell ugyanakkor állnia Kósa 150 ezer forintos perköltségét. Kósa konkrétan azt mondta Orbánnak, miután egy férfi oda akart menni a kormányfőhöz, de elvezették:

Helyi bolond, akit valójában kezelni kellene, 15 éve járja az elsőt az egyetemen.

A felperes előbb 5, majd 4 millió, később 500 ezer forintra tartott igényt. Állította, nem áll pszichiátriai kezelés alatt, és nem csinálja 15 éve az egyetemet. A bíróság most megállapította, hogy Kósa indokolatlanul alkalmazott bántó kifejezést, de a felperes sem a kulturált együttélés szabályai szerint jár el. Kósa közszereplőként is szabadon nyilváníthat véleményt, de nem sérthet meg mást.

A megismételt eljárásra egyébként azért került sor, mert a 2015 februárjában hozott törvényszéki ítéletet a Szegedi Ítélőtábla hatályon kívül helyezte. Az ítélet ellen a kézbesítéstől számított 15 napon belül lehet fellebbezni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik