AppleMark
Belföld

Kósa beszólt, fizetnie kell

24.hu
24.hu

2016. 01. 28. 21:48

Milliókat követelt a megsértett férfi Kósa Lajostól, de végül nem nyert sok pénzt a pereskedésen.
Korábban a témában:

Korábban már megítéltek 500 ezer forintot egy férfinek, akit Kósa Lajos sértegetett Debrecenben, most ehelyett 200 ezer forint sérelemdíjat ítélt meg neki a Debreceni Járásbíróság megismételt eljárásban – írja az Index.

Egy 2014-es tavaszi kampányeseményen mutatott be egy férfit helyi bolondként Orbán Viktornak, ezért a büntetés. A felperesnek kell ugyanakkor állnia Kósa 150 ezer forintos perköltségét. Kósa konkrétan azt mondta Orbánnak, miután egy férfi oda akart menni a kormányfőhöz, de elvezették:

Helyi bolond, akit valójában kezelni kellene, 15 éve járja az elsőt az egyetemen.

A felperes előbb 5, majd 4 millió, később 500 ezer forintra tartott igényt. Állította, nem áll pszichiátriai kezelés alatt, és nem csinálja 15 éve az egyetemet. A bíróság most megállapította, hogy Kósa indokolatlanul alkalmazott bántó kifejezést, de a felperes sem a kulturált együttélés szabályai szerint jár el. Kósa közszereplőként is szabadon nyilváníthat véleményt, de nem sérthet meg mást.

A megismételt eljárásra egyébként azért került sor, mert a 2015 februárjában hozott törvényszéki ítéletet a Szegedi Ítélőtábla hatályon kívül helyezte. Az ítélet ellen a kézbesítéstől számított 15 napon belül lehet fellebbezni.

Kommentek

Balatonmáriafürdõ, 2015. július 7.
Fürdõzõ a balatonmáriafürdõi strandon 2015. július 7-én. Az országos tiszti fõorvos július 4-tõl július 8-án éjfélig hõségriadót rendelt el, mert ebben az idõszakban eléri vagy meghaladja a napi középhõmérséklet a 27 Celsius-fokot.
MTI Fotó: Varga GyörgyPárat kell aludni, és nyakunkon a strandidő
tuzson-bence(960x640).jpg (Array)Közölte a kormány, hogy kellene a bíróságnak döntenie