Belföld

Miskolci feketekassza: kínos levelek kerültek a Jobbik birtokába

kriza-akos(650x433).jpg (Array)
kriza-akos(650x433).jpg (Array)

Kriza Ákos a miskolci feketekassza-ügy kapcsán arról beszélt múlt heti rendkívüli sajtótájékoztatóján, hogy nem ismeri a botrányt kirobbantó Lakatos Miklóst, és sem ő, sem az önkormányzat nem állt jogviszonyban a nyíregyházi vállalkozóval – emlékeztet kedden kiadott közleményében a Jobbik.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, Lakatos Miklós vállalkozó azt állítja: felesége és  Kriza Ákos miskolci, fideszes polgármester egykori kabinetvezető-helyettes azért alapítottak közös céget, hogy majd azzal végezzék el a diósgyőri stadion bontását. Azt ígérték Lakatosnak, hogy ha segíti Kriza Ákos polgármester-jelölti kampányát, megkapja a munkát, erre azonban nem került sor. Sőt: Lakatos állítja, hogy a céggel összefüggésben 2 millió forinttal, valamint az elmaradt haszonnal tartoznak neki. A férfi várhatóan pert indít az önkormányzat ellen és feljelentést tesz hivatali visszaélés miatt.

Most olyan levelek jutottak a Jobbik birtokába, amelyeket a polgármester hivatali e-mail címéről küldtek Lakatosnak – állítja a párt.  Az egyik levélben Kriza titkárságvezetője a Lakatossal való együttműködésről ír, egy másikban pedig Lakatos feleségének munkavállalási papírjait, angliai repülőjegyek másolatait és Lakatos embereinek az adatait kérik a nyíregyházi vállalkozótól a Jobbik közleménye szerint.

Mint írják, a  Jobbik magyarázatot vár: miért küldenek az önkormányzat első emberének hivatali e-mail címéről Lakatosnak olyan leveleket, amelyekben – ezek szerint nem hivatalos – együttműködésről írnak, illetve szokványosnak nem mondható információkat kérnek a vállalkozótól?

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik