Belföld

Ellenzéki politikus lett a tüntető taxisok szócsöve

Bár azt állítják, a tüntetés továbbra is politikamentes, közvetítőként mégis egy ellenzéki politikust kértek fel. Juhász Péter, az Együtt alelnöke ezt a feladatot is örömmel vállalta.

A taxisok a Bajcsy-Zsilinszky út és az Andrássy út kereszteződésénél tartottak sajtótájékoztatót szerda délután. Itt ismertették követeléseiket, például, hogy minden érintett egyetértésével alakítsák át a személyszállítás szabályozását. Követelik azt is, hogy haladéktalanul kezdődjön szakmai egyeztetés a főváros, a kormány és a tüntetők között. A kormány péntekig hívja össze az egyeztetést, jövő hét végéig pedig szülessen megállapodás, “mert ha nem, országossá terjesztik ki az akciót”. Azt szeretnék, ha versenyhelyzet lenne és minden személyszállítással foglalkozó szereplőre azonos feltételek vonatkoznának.

Juhász Péter, az Együtt alelnöke a sajtótájékoztatón azt mondta, maga sem szeretné, ha pártpolitikai síkra terelődne az ügy, ennek ellenére most sem felejtett el “fideszes oligarcházni” egyet. Nem a piac egyes szereplői ellen kell fellépni, hanem azzal szemben, aki a szabályozást hozza és lehetővé teszi, hogy ne egyenlő feltételekkel, ne a szabad verseny keretei között dolgozzanak a szereplők. Az állam és a főváros a saját érdekében járt el, amikor szabályozta a taxispiacot, az volt a cél, hogy “fideszes oligarcháknak játsszák át” – fogalmazott.

Olvasói sztorik