Belföld

Vona válaszolt a külföldi támogatókkal kapcsolatos kérdésekre

A Jobbik szerint az elnök ezt még decemberben megtette.

A külföldi támogatókkal kapcsolatos fideszes kérdésekre Vona Gábor még decemberben a parlamentben jelentette ki: a Jobbik soha semmilyen országtól, így Oroszországtól sem kapott anyagi támogatást.

Jobbik közleményében arra reagált, hogy a Fidesz képviselője, Németh Szilárd közölte, továbbra is várják Vona Gábor válaszait azokra a kérdésekre, amelyeket évekkel ezelőtt tettek fel Kovács Béla ügyében, így arra is, milyen külföldi támogatói vannak a Jobbiknak.

A Jobbik közleményében pártelnöke szavait felidézve leszögezte, hogy számára a függetlenség megőrzése az egyik legfontosabb alapérték. Ha Orbán Viktor nem hiszi el Vona Gábor szavait, akkor februárban alkalma lesz személyesen megkérdezni Putyin elnöktől moszkvai látogatásakor – tették hozzá.

Felidézték azt is, hogy javaslatot tettek két vizsgálóbizottság felállítására, melyek a Jobbik esetleges orosz támogatását, illetve a kormányfő közvetlen környezetének meggazdagodását vette volna górcső alá. Orbán Viktor ezt az ajánlatot elutasította – emlékeztettek, hozzátéve: Vona Gábor ajánlata továbbra is áll.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik