radiátor (Array)
Belföld

Szünetel a távfűtés Salgótarján egy részén

24.hu
24.hu

2016. 01. 17. 18:23

Szünetel a távfűtés Salgótarján egy részén, miután vasárnap délelőtt meghibásodott a vezeték a hőtermelő központban. A katasztrófavédelem szükség esetén melegedőhelyet biztosít, a szolgáltató dolgozik a hiba kijavításán – közölte a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Angyal Eszter elmondta: Salgótarján belvárosában háromezer fogyasztó tapasztalta a távhőszolgáltatás-kimaradást vasárnap délelőtt. Délután a szolgáltatás részlegesen visszaállt a Pécskő, Meredek és Rákóczi út egy részén, azonban a Napsugár-lakótelepen és a Füleki úti idősek otthonában továbbra sincs fűtés.

A hiba helyét már beazonosították a Salgó Vagyon Kft. szakemberei, a probléma kijavítása azonban még folyamatban van – tette hozzá.

A szóvivő tájékoztatása szerint az idősek otthonában hetvenketten tartózkodnak, a Napsugár-lakótelepen mintegy százhúsz fogyasztóhely érintett.

megyei katasztrófavédelmi igazgatóság elektromos fűtőtesteket és takarókat vitt az időseknek, a lakótelepen távfűtés nélkül maradt lakosság ellátása érdekében pedig felkészült arra, hogy a melegedőhelyet biztosítson, de ez – a lakásokban mért megfelelő hőfok miatt – egyelőre nem indokolt – mondta Angyal Eszter.

 

Kommentek

Tarlós támogatja a taxisokat, de az Ubert nem tudja betiltani
baseball-ütő (baseballütő, )30 ezernél is többen követelik a deteki kutyagyilkos elítélését