Belföld

30 ezernél is többen követelik a deteki kutyagyilkos elítélését

baseball-ütő (baseballütő, )
baseball-ütő (baseballütő, )
Miközben az erről szóló petíción egyre gyűlnek az aláírások, a tettes otthona előtt civil állatvédők tüntetnek.

Ötvennél is többen vannak már azok a civil állatvédők, akik vasárnap délután gyűltek össze a deteki alpolgármester háza előtt. A résztvevők ezzel a békés demonstrációval szeretnék egyértelművé tenni, mélységesen elítélik azt, amit az alpolgármester fiatalkorú gyermeke művelt tavaly júliusban egy kutyával. Mint mondták, egy emberként állnak a kivégzett négylábú mellett és remélik, hogy a gyilkosa elnyeri majd méltó büntetését – írja a Blikk.

Mint ismeretes, tavaly júliusban a deteki alpolgármester fia baseballütővel vert agyon egy magatehetetlen kiskutyát. A fiatal férfi megdöbbentő tettéről barátja videófelvételt készített, ami néhány hete vírusszerűen terjed az interneten. A megrázó képsorok hatására az állatvédők petíciót hoztak létre, melyben azt követelik, hogy a bíróság ítélje el az alpolgármester fiát (és a többi állatkínzót is) tettéért. A petíciót eddig 37 ezernél többen írták alá.

Ahogy arról itt írtunk, a kutyagyilkosság ügyében a rendőrség jelenleg is nyomoz: egyelőre a szakértői vizsgálatok eredményeire várnak. Eközben a két fiatalember szabadlábon védekezhet. Az alpolgármester fia nem tagadja, de állítólag már megbánta tettét. A rendőrségnek vallomásában azt mondta: a kiskutyát elgázolva találták, csak utána kezdték el ütni 20 éves társával.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik