Belföld

Súlyos tömegbaleset Tétnél, hárman meghaltak

Több autó karambolozott a 83-as főút Győr alatti szakaszán, több sérültet feszítővágóval tudtak csak kiszedni a tűzoltók.

Három ember meghalt a 83-as főúton Győrszemere és Tét között történt balesetben péntek este – közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Takács József elmondta, hogy a helyszínelés idejére teljes szélességében lezárták a főút érintett szakaszát, a forgalmat elterelik.

Ruskáné Takács Anita, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője közölte: a balesetben több személyautó érintett, néhány embert feszítővágó segítségével emelnek ki a járművekből a tűzoltók – írja az MTI.

A Kisalföld azt írja, négy autó ütközött az erdősor környékén, az egyik kocsi az oldalára borult. A helyi tűzoltók mellett hivatásosok is jöttek Győrből segíteni. Több sérültet a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházba vittek.

Még egy baleset a megyében

A megyében egy másik súlyos baleset is történt pénteken, Farád belterületén, a 85-ös főúton gázolt el egy kocsi egy gyalogost. Az autó a Győri úton Kapuvár felé haladt, amikor elütötte a férfit. Az áldozat súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett. Az utat a rendőrök lezárták, a forgalmat a falun belül elterelték.

A megyei rendőr-főkapitányság külön felhívta a Police.hu-n található közleményben az autósok figyelmét, hogy az időjárási körülmények között óvatosan hajtsanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik