Lázár János sajtótájékoztatója
Belföld

Lázár beszólogatásának előbb-utóbb csattanás lesz a vége

24.hu
24.hu

2016. 01. 07. 09:05

Nagyon fontos témát, Lázár János különutasságát elemezte a Heti Válasznak Török Gábor és Mráz Ágaston Sámuel. Lázár októberben komoly vetélytársat kapott Rogán Antal kinevezésével, amit többen Lázár lefokozásaként értékeltek.

A két elemző egyetértett abban, hogy üzenete volt, hogy Lázár János a Fidesz tisztújító kongresszusán elmondott beszéde után távozott és nem várta meg Orbánt.

Török szerint Lázár az utóbbi időben ellenszenves figurából emberarcúvá szeretne válni, hogy ezzel ellenpontozza a kormány politikáját. Szerinte nem akar belső ellenzék lenni, inkább Orbán utáni, vagy melletti jobboldali alternatíva.

Mráz szerint ezzel hibát követ el, mert elhiheti, hogy ő lehet a jó rendőr, és hogy a neki tapsolók akár szavaznának is rá.

Török szerint Lázár nagyon messzire ment a különutasságban, még karácsonykor is arról beszélt a Népszavának, hogy ő sem Ibizán, sem a stadionok VIP-páholyában nem klubtag, amivel egyértelműen Habonynak és a focirajongó Orbán körüli embereknek szólt be.

Amíg ők futballt néznek, addig én dolgozom

Mondta.

Török szerint ennek előbb-utóbb csattanás lesz a vége, mert a világ egyetlen részén sem lehet így beszólni a főnöknek. Mráz azt mondja, Orbánnak nem érdeke, hogy nyilvánosan büntesse meg Lázárt, mert azzal mártírt csinálna belőle. Inkább kemény feladatokat fog ráosztani.

Kommentek

Ok nélkül megverte gyereke osztályfőnökét egy somogyi nő
Bekamuzta Gyurcsány Audiját az autókereskedő