Belföld

Felforgatja a tömegközlekedést a fonódó villamos

A BKK közzétette a jövő szombattól érvényes változásokat. Új járatok, járatmegszűnések, rövidülések és hosszabbodások is lesznek.

Nyilvánosságra hozta a BKK a budai fonódó villamoshálózat, illetve a kapcsolódó járatok menetrendjét, amely január 16-tól lesz érvényes.

Az új rend szerint a 17-es villamos meghosszabbított útvonalon, a Margit híd budai hídfőjétől a Széll Kálmán téren és a Fehérvári úton át a Savoya parkig közlekedik. Megszüntetik a 18-as villamost, szerepét a Hűvösvölgytől a Széll Kálmán téren át a budafoki Városház térig közlekedő 56-os és 56A-s villamosok veszik át.

A 19-es és 41-es villamosok várhatóan március közepétől Dél-Budától a Bécsi út-Vörösvári út végállomásig közlekednek majd. Amíg a Clark Ádám téri munkákkal elkészülnek, addig a Lánchíd alatti gyalogosalagúton átsétálva másik szerelvényre kell majd átszállni.

A Fehérvári út elejéig közlekedik majd a 61-es villamos, a végállomása pedig a 47-es villamos Móricz Zsigmond körtéri megállójába kerül át.

A 7-es, 29-es, 34-es, 65-ös, 65A, 106-os, 134-es és 253-as buszok közlekedésében nem lesz változás. A 9-es busz jelenlegi útvonala véglegessé válik, a Podmaniczky utcát nem érintik Kőbánya felé.

Megszűnik a 86-os busz, a 111-es útvonala viszont meghosszabbodik a Batthyány tértől az óbudai Bogdáni útig. A 160-as, 260-as és 260A buszok útvonala rövidül, az óbudai rendelőintézetig közlekednek majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik