Belföld

Újrahangolják a magyar közigazgatást

24.hu
24.hu

2015. 12. 24. 14:44

A kormány célja a közfeladatok hatékonyabb ellátásának biztosítása és az adminisztratív terhek csökkentése.

Elrendelte a kormány a központi hivatalok, valamint a költségvetési szervként működő minisztériumi háttérintézmények felülvizsgálatát. A cél a közfeladatok hatékonyabb ellátásának biztosítása, valamint a polgárok és a vállalkozások adminisztratív terheinek csökkentése érdekében.

A Magyar Közlönyben megjelent határozat felhívja a Miniszterelnökséget vezető minisztert arra, hogy február 1-ig nyújtson be előterjesztést, amelyben egységes szempontrendszer alapján újraszabályozza a központi hivatalokat, különös tekintettel a jogállásukra, szervezeti felépítésükre, létrehozásuk és funkcionális működésük alapvető feltételeire és követelményeire. Április 15-ig meg kell vizsgálni a központi hivatalok működését, összefoglaló jelentést kell készíteni és javaslatot tenni a szükséges átalakításokra, minisztériumi bontásban.

A kormány felhívja a nemzetgazdasági minisztert is, hogy készítsen jelentést a központi hivatalok által idén és tavaly beszedett igazgatási szolgáltatási díjakról. (MTI)

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2017. március 29.
A főváros egyik legdrágább környéke a Duna partján épített Xlll. kerületi Marina Part. Ennek oka az, hogy kizárólag új építésű lakásokat találunk a környéken.
MTVA/Bizományosi: Balaton József 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.