Belföld

A gyártó szerint hangulatkeltés, ami a BKV-egyenruhák körül zajlik

A cég cáfolja a szakszervezet által megrendelt vizsgálat eredményeit.

Visszautasította a BKV formaruháit gyártó cég a társaságot rossz színben feltüntető állításokat – írja az Origo. A Kézmű Nonprofit Kft. 1,58 milliárd forintért rendelt termékei megbuktak egy minőség-ellenőrzésen, pedig a cég szerint megfelelnek az előírásoknak, és ezt jegyzőkönyvekkel is tudják bizonyítani.

A kft. szerint a gyártás első szériájában téves címkék kerültek a kabátokba, de amint fény derült erre, azonnal javították a hibát.

Az ügy előzménye, hogy az új ruhákra érkezett dolgozói panaszokra hivatkozva a BKV egyik szakszervezete független szakértői vizsgálatot kért. Ennek során azt állapították meg, hogy a ruhák anyaga nem felel meg a címkén feltüntetettnek, alig szellőznek, műszálas anyaguk miatt pedig az elektromos kisülésre is hajlamosak. A cég munkáltatói és munkavállalói oldalát is tömörítő bizottság a ruhák átvételének leállításáról döntött.

A Kézmű Nonprofit Kft. szerint érvényes szerződéssel rendelkeznek, melynek minden pontját betartják, a formaruha-kiszolgálással pedig szerintük a BKV-dolgozók több mint 90 százaléka elégedett, így „alapvetően hangulatkeltésről van szó”. Azt is közölték, hogy a nadrág szövetéhez az elérhető legmagasabb minőségű elasztán alapanyagot használják, és ebből készül az olasz rendőrség ruházata is.

A MÁV nemrég zárult tenderén is a Kézmű Kft. nyert, a vasúttársaság az Origo megkeresésére azt közölte, hogy eddig nem érkezett minőségi kifogás az új ruhákra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik