Belföld

Beperelné a sajtót a Szent Imre kórház

Az intézményben maradó orvosoknak többet kell dolgozniuk, de a vezetőség szerint nincs fennakadás az ellátásban.

A Szent Imre órház orvosigazgató-helyettese, Bálint András szerint a sajtóban „ellentmondásos és téves” információk jelentek meg azzal kapcsolatban, hogy két osztályon is bejelentették távozásukat az orvosok. Szerinte a betegellátás biztonsága ettől nem kérdőjeleződött meg, a helyzetet megoldották az intézményben dolgozó orvosok pluszmunkájával és külsős szakorvosok segítségével.

Az aneszteziológiai és intenzív terápiás osztály megbízott főorvosa, Novák Éva közölte: a felmondásokkal a maradó orvosoknak „feszesebb a munkatempójuk”, de „ebben a nehezített helyzetben is minden kolléga teljes odaadással végzi a munkáját”.

A radiológiai osztály vezető főorvosa, Bánsághi Zoltán, aki maga is a távozók között van, az MTI-nek azt mondta: az elmúlt napokban a kórház vezetésével közösen dolgoztak azon, hogy távozásával ne sérüljön a betegellátás, és az a megállapodás született, hogy heti rendszerességgel visszajár az intézménybe, részt vesz az onkológiai és érsebészeti team-megbeszéléseken és a betegellátásban is.

Futó Barnabás, a kórház jogi képviseletével megbízott ügyvéd kijelentette: a sajtóban „rendkívül sértő” megnyilvánulások jelentek meg, „egyes médiumok két érintett fals információit adták le minden kontroll és a kórház megkérdezése nélkül”. Ezzel szerinte megsértették a kórház jó hírnevét, így személyiségi jogi pereket indítanak, melyekben jelentős sérelemdíj megállapítását fogják kérni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik