Belföld

„Telepatikus molesztálás” miatt szurkálta össze anyját a nyársapáti nő

A megsebesített asszony egy fotelt tolt az ajtó elé, hogy lánya ne támadhasson ismét rá, de a nő betörte az ajtó üvegét.

Csaknem halálra szurkálta édesanyját egy nyársapáti nő. Az áprilisban történt támadás kapcsán az ügyészség szerdán közölte: emberölés kísérlete miatt vádat emeltek. Kényszergyógykezelés elrendelését indítványozták.

Többször megfordult a fejében, hogy bántania kéne anyját

A támadó együtt lakott anyjával és húgával egy nyársapáti házban. Nem dolgozott, betegsége miatt leszázalékolták. A család nehéz anyagi körülmények között élt, emiatt gyakran veszekedtek. A feszültséget fokozta, hogy a vádlott olykor azzal állt elő, hogy anyja „telepatikus úton molesztálja” őt. Többször gondolt arra, hogy bántalmaznia kéne.

Aludt, amikor rátámadt

Az ominózus napon csak ketten voltak otthon, aznap éppen nem is veszekedtek. Ám késő este, amikor az asszony már elaludt, gyermeke egy késsel a kezében odalépett hozzá és megvágta, megszúrta az arcán, a nyakán illetve a testén. A sebesült nő felkelt az ágyból, majd térdre rogyott. Lánya ekkor hátulról megmarkolta a haját és a torkához szegezte a kést. Erősen vérzett, ezért támadója kiment.

Az asszony ekkor felállt és az ajtó elé tolt egy fotelt és beleült, hogy lánya ne bánthassa ismét. A nő azonban betörte az üveget és újabb szúrt sebet ejtett rajta.

Többen fogták le

Ekkor ért haza az asszony másik gyermeke, aki ismerősei segítségével megfékezte a támadót. „Az asszony halála csak a véletlen szerencse folytán nem következett be” – olvasható a Pest Megyei Főügyészség tájékoztatásában.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik