Belföld

Nem wellnessezhetnek a határon szolgáló TEK-esek

Mint azt pár napja megírtuk, van, akinek ugrott a hosszú hétvégére tervezett üdülése, mert a Terrorelhárítási Központ Zalakaroson pont egy négycsillagos wellness-szállót nézett ki a határvédelemben részt vevő embereinek elszállásolására és lefoglalták az egész hotelt. A TEK mostani közleményében „visszautasítja azokat a sajtóban megjelent híreszteléseket, mely szerint bárkit arra szólítana fel, hogy állampolgári kötelessége szállást biztosítani a TEK munkatársai számára”. A keddi hírek szerint egyébként ezt a szálloda részéről mondták az egyik hoppon maradt vendégnek.

A TEK elismerte ugyanakkor, hogy a határtérségbe irányított egységek elhelyezése „részben kereskedelmi szálláshelyeken történik”, mert a rendvédelmi szerveknek nincs elég férőhely-kapacitása a „jelentős létszámú erők befogadására”. Hozzátették, hogy a szálláshelyeket kizárólag pihenésre, étkezésre és tisztálkodásra használják, az egyéb szolgáltatások igénybevétele a TEK munkatársai számára sem engedélyezett.

„A TEK felhívja a figyelmet arra, hogy válsághelyzetben a minden alapot nélkülöző hírek közzététele, gerjesztése nehezíti a rendvédelmi erők munkáját” – áll a közleményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik