Belföld

Megkéselte, majd a kukoricaföldre kényszerítette a kisgyereket a baranyai férfi

A bíróság pénteken dönt a kisszentmártoni késelő előzetes letartóztatásáról. Több ember, valamint 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete – egyebek mellett ezzel gyanúsítja a rendőrség.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön számolt be az elfogásról. Azt írták széleskörű adatgyűjtésének eredményeként csaptak le rá a Terrorelhárítási Központ emberei még szerdán. Közölték azt is, hogy a bűncselekmény körülményeinek tisztázása még tart.

Amit eddig tudni lehetett, hogy a férfi szeptember 16-án támadt rá két emberre: élettársa anyjára és kétéves kisgyermekére. Késsel sebesítette meg őket, majd elmenekült. Az asszony életveszélyes, a pici pedig könnyű sérüléseket szenvedett.

A Baranya Megyei Főügyészség pénteki tájékoztatásából kiderül: a férfi előzetes szóváltás után támadt, áldozatait pedig hasba szúrta. Ezután arra kényszerítette párját, hogy – a megsebesített kisgyerekkel együtt – menjen vele a szomszédos kukoricaföldre. Később elengedte őket, ő pedig elbújt az erdőben.

Olvasói sztorik