Belföld

Ma sem lesz jó az utcán járkálni

Szerdán a Dunántúlon erősen felhős, vagy borult lesz az ég és szórványosan várható eső, zápor, írja a Köpönyeg.hu. A Dunától keletre változóan felhős lesz az ég és csak elszórtan alakulhat ki zápor. A keleti szél többfelé megélénkül. Reggel 11, délután 20 fok körül alakul a hőmérséklet. Fronthatás nem várható.

Csütörtökön borús, párás időre van kilátás. Többfelé számíthatunk esőre, záporra. A déli, délnyugati szél élénk lesz, néhol erős lökések is lehetnek. 12 és 19 fok közötti értékeket mérhetünk.

Pénteken folytatódik a borongós időjárás. Reggel pára-, illetve ködfoltok képződhetnek. Szórványosan alakulhat ki eső, szitálás. Reggel 5 és 12, délután 12 és 17 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Szombaton a reggeli ködfoltok feloszlása, ritkulása után csendes őszi idő valószínű. Csak elszórtan lehet csapadék. Egyre jobban megerősödik az ÉK-i szél. 15 fok körül alakul a csúcsérték, de a tartósan párás tájakon csak 10 fok körül alakul a maximum.

Vasárnap és hétfőn túlnyomóan borult idő lesz, sokfelé kiadós, tartós esővel. Hétfőn a magasabban fekvő hegyeinkben havas eső is eshet. Végig erős, olykor viharos lesz a szél. Markáns lehűlésre számíthatunk, hétfőn már többfelé 10 fok alatt marad a legmagasabb hőmérséklet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik