Belföld

Brutális gyilkosság Gyöngyösön – Ártatlanul ülhetett a testvérpár

Már szinte a zsebükben volt a szabadság, amikor egyikük zárkatársa előállt egy vallomással, így új eljárás lesz.

Rágyújtották idős áldozatuk holttestére a házat a gyilkosok, ám úgy tűnik, a rendőrség nem a tetteseket fogta el. Egyikük három, testvére két évet ült, az elsőfokú ítélet szerint ártatlanul – írja a Bors.

A brutális bűncselekmény 2012 nyarán történt, a rendőrség három helyi fiatalt fogott el: az akkor 16 éves fiút, 21 éves bátyját és utóbbi 22 éves barátnőjét. Az ügy akkor vett érdekes fordulatot, amikor 2013 augusztusában elkészült a DNS-vizsgálat eredménye, ami nem támasztotta alá a trió bűnösségét. Idén tavasszal az Egri Törvényszék felmentette és szabadlábra helyezte őket. Ám ezután a lány egyik zárkatársa előállt egy vallomással, miszerint a fiatal elmondta neki a végzetes nap történéseit, és lényegében elismerte, hogy a fiúk a tettesek. A Debreceni Ítélőtábla így nem hozhatott jogerős ítéletet, hanem új eljárásra kötelezte az Egri Törvényszéket, a fiatalokkal szemben pedig lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el.

Egyikük ügyvédje szerint a zárkatárs kései vallomása nélkül a törvényszék felmentő ítéletét helybenhagyta volna a tábla. Az N. testvérek édesanyja a Borsnak arról beszélt: szabadulásuk óta pszichológushoz járnak a fiai, akik munkahelyet sem találnak előéletük miatt.  Viselniük kell egy nyomkövetőt, ami lényegében megbélyegzi őket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik