Belföld

Előzetesbe került a kislányt és nagymamáját halálra gázoló kamionos

Előzetes letartóztatásba helyezték szerdán az a lengyel kamionost, aki halálra gázolt egy 52 éves nőt és mindössze 17 hónapos unokáját egy tiszaújvárosi bevásárlóközpontnál. Mivel a sofőrnek Magyarországon sem állandó, sem ideiglenes lakcíme nincs, nem él itt, a Miskolci Járásbíróság álláspontja szerint ha elengedik, fennállt volna a veszélye, hogy elhagyja hazánkat és nem tér vissza, hogy elszökne és elrejtőzne. Mindemellett a “bűncselekmény tárgyi súlya” miatt is indokoltnak tartották, hogy rács mögé kerüljön.

A Miskolci Törvényszék megrázó részleteket is közölt a tragikus balesetről. Eszerint a család 3,9 métert tett meg a zebrán, amikor a jármű érkezett. A sofőr jobbra kanyarodott, de nem adott elsőbbséget. A kislányt babakocsiban tolták, kiesett az ütközéskor. A kamion jobb kereke áthajtott az áldozatokon. A harmadik gyalogos – a kisgyermek anyja – az utolsó pillanatban hátralépett, így tudta elkerülni, hogy a jármű elgázolja.

tiszaújvárosi gázolás 3Fotó: police.hu

Sajtóinformációk szerint ő a történtek után sokkos állapotba került. A Bors szerdán arról írt, hogy a sofőr azt állítja, nem látta a zebrán áthaladó családot.

A külföldi férfit halált okozó közúti baleset gondatlan okozása vétségével gyanúsítják, ha bűnösnek találják, öt évet kaphat.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik