Belföld

Meghalt egy menekült Bicskénél

Egy 50 éves pakisztáni férfi meghalt Bicskénél, miután leszállt a vonatról és gyalog indult el. Menekülés közben beverte a fejét a sínekbe vagy a talpfába,

a mentősök hiába próbálták intubálni és újraéleszteni, a férfi életét vesztette.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója közölte, a helyben lévő mentőegység érkezett egy összeesett férfihoz, akit a vasúti sínek közelében láttak el. A férfit ötven percig próbálták újraéleszteni, sikertelenül. Hozzátette: az elhunyt személyazonosságát a rendőrség fogja tisztázni, a halál pontos okát pedig szakértői vizsgálat állapítja meg.

A rendőrség honlapján publikált közlemény szerint a péntek délutáni kitörés során az állomásról kifutó 350 menekült között volt az az ismeretlen személyazonosságú férfi, aki a szerelvénytől mintegy 800 méterre összeesett.

Nyolcvanan mentek önként a pályaudvarról a bicskei menekülttáborba

Délután fél hat körül 51 ember, köztük sok nő és kisgyerek szállt fel az őket a táborba szállító buszra. A csoportnak rohamfelszerelésbe öltözött rendőrök álltak sorfalat. Egy órával korábban egy másik, körülbelül harminctagú csoport indult a táborba a pályaudvarról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik